Privatskoler skal være for de mange

I Gladsaxe går mere end 20% af børn i den skolesøgende alder i en privatskole. I Gladsaxe har vi mange gode privatskoler, som er bedre end mange af vores folkeskoler.

 Men det skal være slut, hvis det står til Socialdemokratiet. De har netop stillet forslag om, at maksimalt 10% af skoleeleverne må gå i privatskole. Det vil betyde, at 50% af de børn, der i dag går på privatskole i Gladsaxe, i fremtiden skal gå på en kommunal folkeskole. 

Midlet som Socialdemokratiet vil bruge til få flere børn i folkeskolen er at øge brugerbetalingen med 16% for forældrene til børn i privatskole. 

Så stor en prisstigning vil sikkert betyde, at mange forældre med mindre indtægter bliver nødt til at fravælge at lade deres børn gå på privatskole. 

Med deres forslag gør Socialdemokraterne privatskoler til en skole for rige forældres børn, og ikke for de mange. 

Socialdemokraterne vil ikke alene hæve forældrenes betaling, de vil også tvinge privatskoler til at tage imod faglig svage elever. Det er et indgreb i de enkelte skolers selvbestemmelse, som vi fra konservative side af vil arbejde imod. 

De private skoler er blandt Gladsaxes bedste, og er et godt alternativ til de kommunale skoler, hvis man som forældre ikke er tilfreds med det faglige niveau i folkeskolen. 

I Danmark har vi en stolt friskole tradition, vi skal værne om. Vi konservative støtter forældrenes frie skolevalg. Og hvis de mener, at folkeskolen ikke leverer et godt tilbud skal de have mulighed for, at deres børn kan gå i privatskole.