Ingen kvaler – skatteborgerne betaler

Det er hårdt at være erhvervsdrivende, når man skal konkurrere med Gladsaxe Kommunes ”gratis” tilbud til borgerne.

Gladsaxe tilbyder borgerne flere og flere gratis tilbud til borgerne. De senest nye tilbud fra kommunen er, at ”vordende forældre” kan låne en babydukke, så de kan øve sig på livet som forældre og parrådgivning, hvis der er knas i ægteskabet.

Der er selvfølgelig ikke noget, der er gratis og der er altid nogen der betaler. Her er det skatteborgerne, der betaler for babydukker og parrådgivning.

Det er hårdt for en privat virksomhed at konkurrere mod en kommune, som giver deres ”varer” væk gratis.

Gladsaxe har f.eks. indkøbt en babydukke med udstyr for 50.000 kr. så vordende forældre kan prøve at have børn. Indtil nu et spild af penge, da ingen har gjort brug af tilbuddet, selvom det er gratis.

Skatteborgernes penge skal ikke bruges på at udkonkurrere private virksomheder men på kernevelfærd. Der er forældre, som oplever at deres børn ikke kan få de nødvendige hjælpemidler for at få hverdagen til at hænge sammen mens kommunen bruger penge på dukker ingen efterspørger.

Gladsaxe skal ikke bruge skattekroner på at udkonkurrere private virksomheder, men koncentrere sig om kernevelfærd. Vi skal have sat en stopper for væksten i flere og flere kommunale gratis tilbud.  Og specielt dem, som der ikke er behov for.

Når kommunen giver gratis tilbud, som gratis parrådgivning og babydukker, så er det klart, at det er svært at finde besparelser på budgetterne og penge til kernevelfærd.

Foto: Flickr.com Fabio de Pietro